Tuolilla lähinnä horisontaalisessa lahna-asennossa maatessani mahani alkoi huutamaan. Onhan siitä mitättömästä aamupalasta jo tunteja. Kitarakin oli unohtunu siihen masun päälle ja huomasin, että vatsalaukun tai suoliston ( tai mistä se törisevä, inhottava narahdus tuleekaan) ääni resonoi jopa tuon kuusikielisien luutun kanssa niin, että kumisi!

Mikä helvetin tarkoitus tuolla äänellä oikein on? Onko se siksi, että joku kanssaolija voi laittaa sinut syömään jotain velliä. Tai että voit nolostua julkisilla paikoilla, vaikkapa kirjastossa, siksi että ei-tahdonalaiset ruumiintoiminnot saavat aikaan mölyä. Ajatelkaa nyt, herrajumala, jos kaikki maailman kuusi miljardia (sen verran niitä oli ainakin muutama vuosi sitten, en tiedä nykytilanteesta) ihmistä olisi nälissään yhtä aikaa. Korvathan siinä hajoaisi. Tämän takia varmasti toinen puoli pallosta nukkuu sillä aikaa kun toinen on valveilla.

Konsultoidaanpa wikipediaa asian tiimoilta. Tai googlea, koska se on aloitussivuna. En vitussa ala käyttämään jo muutenkin niukilla olevaa energiavarastoa siihen, että pitäisi naputella joku osoite. Kirjoitan googleen "maha wikipedia". Joudun taas toteamaan internetin palvelut kyvyttömiksi, tuloksena saan jotain hindu-juhlia. Artikkelissa kerrotaan, että "Maha Shivratri"-juhlaa vietetään koska tuhonjumala Shiva on pelastanut maailman. Hah! Väärän päätöksen teki sekin luuseri. "Naimattomat naiset taas rukoilevat itselleen kunnon aviomiestä." Siinähän rukoilevat. No mitä hinduilta voi odottaa? Ja mikä se aihe taas olikaan..?

Wikipediaan päästyäni kirjoitan hakupalkkiin "vatsa" kun ei "maha" googlellekaan kelvannut. Minut ohjataan "mahalaukku"-artikkeliin, josta etsin tuon kapineen toimintaa käsittelevän kappaleen, jossa sanotaan: "Vatsan "kurina" johtuu pitkään tyhjillään olleen mahalaukun voimakkaasta supistuksesta. Ruokailu lopettaa supistukset. Se johtuu nielun ja ruokatorven heijasteista eli reflekseistä, joiden vaikutuksesta mahalaukun lihakset rentoutuvat. Sen ansiosta mahalaukku voi laajentua ja ottaa vastaan ravintoa." Vai supistuksia, no siitä se epämiellyttävä myllerrys tuolla alhaalla johtuu, mutta tuottaako se tuollaista ääntä? Huh! Ja refleksejä mahassa. Kiintoisaa. Tästä voisi kirjoittaa laulun. "Heti ensimmäisten ruokapalojen saavuttua mahalaukkuun supistukset alkavat uudestaan. Alkuun mahaportti eli mahalaukun yhtymäkohta pohjukaissuoleen on kiinni. Tämän vuoksi lihasten liikkeet vain myöhentävät ravintoa." Mahaportti! Siinä on sille uljaalle laululle uljas nimi. Tai voisin samantien kirjoittaa 17 osaisen fantasiakirjasarjan jossa kahdeksan aliravittua kääpiötä lähtee mahaportille etsimään - ...JOTAIN VITUN LUKSUSRAVINTOLAA! Ei sitten, ei ole kirjoitushommat muutenkaan pidemmän päälle niin kiinnostavia. Anteeksipyyntöni italialaisille pallihevibändeille, saatte keksiä tulevien levyjenne aiheet jostain muualta.

"Kun mahalaukun sisältö on riittävän juoksevaa, mahaportti aukeaa ja supistusten seurauksena lihasten liike kuljettaa ravinnon läpi koko suolen. Kaikki ruoka ei kulkeudu kerralla suoleen vaan mahalaukku kuljettaa sysäyksittäin pieniä määriä ravintoa pohjukaissuoleen." Alkaa kutkuttamaan, kohta päästään tarinan jännittävimpään vaiheeseen. Ihmiskunnan mysteereistä yksi suurimpia.."Tavallisen aterian jälkeen mahalaukun tyhjentymisnopeus riippuu kuitenkin ravinnon laadusta. Hiilihydraattipitoinen ravinto tyhjenee mahalaukusta nopeammin kuin rasvapitoinen." Mitä!? Wikipedia petti TAAS! Missä on loppuhuipennus, kertomuksen kliimaksi? Uloste eli kakka?!
Ei edes loppusuolistosta mainintaa. Miksi esimerkiksi jos syö porkkanoita, jotka ovat oransseja niin..Tai no niin. Suolisto erittää varmasti jotain väriainetta samaan tapaan kuin joku autotehdas jossain Saksassa. Vaunu kulkee liunuhihnaa pitkin ja suditaan siihen vähän metallinhohtomaalia päälle niin kelpaa kuluttajille. Hyi saapas sanon minä. 

Mysteeri ratkottu. Kello on 11:11. Mie lähen toiselle aamupalalle. Voikaa hyvin,

Janne